Picture
Paragraph. Haz clic aquí para modificar.

El passat dia 24 de novembre, els alumnes de primer de batxillerat vam anar al castell de Sant Ferran, Figueres. Vam anar-hi en bus i quan vam esmorzar, els monitors ens van portar amb jeeps a veure els voltants del castell i dirigir-nos a una cova. Allà, ens van fer una petita explicació i amb els jeeps una altra vegada ens vam dirigir a les cisternes,  vam poder veure-les i fer-hi un passeig en barca. Va ser una sortida molt interessant, però sobretot distreta.

Mireia Mas Arís
1r btx - B

 
Ahir dia 23 de novembre, quan falta poc d’un mes per que sigui Nadal, vem anar per molts per primera vegada a un plató de televisió, en concret vem anar al gran dictat de Tv 3.

L’espera va ser una mica llarga però va ser recompensada immediatament quan vem arribar i vem veure el plató.

Tota la gent del programa era molt simpàtica, sobre tot la Tamara i el Ferran que eren els qui interactuàvem més amb el públic. I com no el presentador, l’Òscar Dalmau que va venir a saludar-nos molt amablement.

En Ferran entre programa i programa que anaven gravant sempre ens feia riure, fins i tot van fer un concurs d’acudits que la nostra professora de mates, la Núria va guanyar i se’n va endur un mp4 cap a casa seva.

Encara que va ser una tarda molt cansada, va ser una experiència molt positiva i divertida.

Annadara Valle

 
Picture

El dimecres 19 d´octubre vam manar a fer unes activitas per entrar en el món de l´ajuda social. Un dels grups, el meu, vam anar a Fiare, una banca ética. La banca ètica és un banc alternatiu que funciona amb iniciatives que tenen una base ètica, volen ajudar a la societat.

El model de banca actual inverteix en borsa i en beneficis ràpids, la banca ètica inverteix en coses que creuen èticament correctes.

El fet de posar els diners a la banca ètica no dòna tants interessos però sabem a qui ajudem.

Com a conclusió vaig treure que potser valdria més la pena invertir en coses o iniciatives socials que no pas pensar sempre en obtenir major benefici.

 Ignasi Granero
 


This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.
 
Picture
Al mig del barri del Raval, entre dones de companyia i de botigues de mòbils d´extranya procedència, vam trobar “El Chiringuito de Dios.”

Allà ens va acollir amb els braços oberts en Wolfgang, que, juntament amb el seu equip, ens van explicar les raons per les quals van decidir crear aquest espai. En Wolfgang Striebinger, durant l´època hippie (cap als anys 70) va marxar a l Ïndia en busca de noves experiències. Allà va malviure al carrer, però va tenir la sort de conèixer a gent que el van ajudar. Això el va fer pensar sobre moltes coses i, entre elles, va decidir venir aquí i fundar aquest menjador social del que us parlo.

Avui en dia ja porten tretze anys funcionant i, amb l´ajuda de moltes institucions, esperen seguir fent-ho molts més.

I es que, tal i com ell va dir: “Nosaltres no només donem menjar, donem calor humà, donem suport i, sobretot, retornem la dignitats a l´èsser humà”.

Alicia Pérez Camacho


 
 
Benvinguts al bloc de 1 Btx!
Esperem que sigui una eina útil per a tots i totes.
Aquí hi podreu trobar temes d´interès general per al nostre grup.

Animeu-vos a consultar-lo!