Xavier Alacid i Aitor González
Picture
El passat dissabte dia 12 de febrer va tenir lloc al Cosmocaixa (Barcelona) la 1ª Olimpíada de Biologia de Catalunya. L’alumne de Maristes Rubí, Aitor López González de 2n de Batxillerat, es va  presentar mitjançant la motivació del seu tutor de recerca, Sr. Xavier Alacid, qui el va animar a anar-hi. La nota de tall per participar en les Olimpíades és un 8’94. Hi havia 106 convocats que van assistir el dia 12 de febrer a les 10.00h del matí per a realitzar la prova teòrica, un examen de 50 preguntes tipus test a partir del qual seleccionaven als 10 millors estudiants. 
Després de passar aquest obstacle, els 10 primers classificats, dels que Aitor López formava part,  van accedir a les proves pràctiques: un examen de dues hores on es demanava domini de les tècniques de laboratori i el mètode científic, capacitat per dissenyar experiments, i lògica i coneixements per resoldre els més aguts problemes de genètica. 
Després d’aquest examen els tres guanyadors serien escollits per a viatjar a Granada per a participar en la “VI Olimpíada de Biologia de España” en representació de Catalunya. En Aitor va quedar en segona posició i  serà un dels tres representants de Catalunya en aquestes olimpíades que es celebraran a Granada. 

El premi pel segon classificat va ser un ordinador netbook entre d’altres coses. Tot el claustre de Maristes Rubí felicita a l’Aitor i li desitgem tota la sort del món  quan representi a Catalunya a la fase nacional a finals de març. 


 

Leave a Reply.

  Autor

  Maristes Rubí - Batxillerat
  C/ Magallanes 65
  rubi.batxillerat@gmail.com

  Categories

  Todo
  Promoció 2011

  Universitats

  Universitat Autònoma Universitat Barcelona Universitat Politècnica Universitat Pompeu Fabra

  Interessant

  Què i Per què a la Uni? Posa’t a prova per les PAU Ràdio MR04

  Proves Trimestrals

  trimestrals_btx_1a_ava.pdf
  File Size: 184 kb
  File Type: pdf
  Download File