Arrels és una fundació privada dedicada a l'atenció de les persones sense llar de la ciutat de Barcelona. Arrels neix el 1987 i el seu objectiu principal és col·laborar en la recuperació de les persones en situació d'exclusió social, sobretot en la de les persones sense llar que es troben en una situació crítica. Al llarg dels anys, Arrels n'ha atès a més de 6.000.

La missió d’Arrels és la d’acompanyar a les persones en situació de sense llar que es troben en fases més consolidades d'exclusió, cap a una situació el més autònoma possible. Això s’aconsegueix sensibilitzant als ciutadans sobre els problemes de la pobresa en el nostre entorn i denunciar situacions injustes i aportant propostes de solució a les administracions i a la societat civil. D’aquesta manera s’aconseguirà dignificar la vida de les persones sense llar, a partir del reconeixement personal i la recuperació dels seus drets i deures i, aconseguir l’autonomia, és adir, la capacitat de cada persona a escollir i decidir de la manera més independent possible, sense condicionaments ni dependències de terceres persones.

Per aconseguir aquests objectius la fundació compta amb uns 256 voluntaris, que es dediquen a fer rondes pels barris de Barcelona per localitzar a totes les persones sense llar i, mitjançant una posició dialogant i respectuosa, intentar que es facin membres de la fundació on, se’ls oferirà les necessitats més bàsiques, com dutxes, menjar roba neta, etc. A més la fundació compta amb diferents pisos de lloguer on aquestes persones podran tenir un sostre on poder dormir i, a més se’ls oferiran serveis de medicina pels que pateixin malalties o addiccions. Per últim la fundació també intentarà a la reintroducció laboral d’aquestes persones amb el fi de que puguin arribar a aconseguir una autonomia pròpia.

Avui en dia, la Fundació Arrels ja ha fet, i esta fent possible, la rehabilitació de moltes persones, però encara  queden molts sense sostre en la nostra societat. Només si tots posem una mica de la nostra part podrem solucionar aquest problema.

 

Leave a Reply.

  Autor

  Maristes Rubí - Batxillerat
  C/ Magallanes 65
  rubi.batxillerat@gmail.com

  Categories

  Todo
  Promoció 2011

  Universitats

  Universitat Autònoma Universitat Barcelona Universitat Politècnica Universitat Pompeu Fabra

  Interessant

  Què i Per què a la Uni? Posa’t a prova per les PAU Ràdio MR04

  Proves Trimestrals

  trimestrals_btx_1a_ava.pdf
  File Size: 184 kb
  File Type: pdf
  Download File